PRICING PRACTICESMULTIPLE CHOICE 1. The competitive market pricing rul μετάφραση - PRICING PRACTICESMULTIPLE CHOICE 1. The competitive market pricing rul Ελληνικά πώς να το πω

PRICING PRACTICESMULTIPLE CHOICE 1.

PRICING PRACTICES

MULTIPLE CHOICE

1. The competitive market pricing rule-of-thumb for profit maximization is to set:
a. MR = MC
b. MR = MC/[1 + (1/P)]
c. P = MC/[1 + (1/P)]
d. MC = MR/[1 + (1/P)]


ANS: A

2. A 50% markup on cost is equivalent to a markup on price of:
a. 25%
b. 33%
c. 50%
d. 100%


ANS: B

3. A 50% markup on price is equivalent to a markup on cost of:
a. 25%
b. 33%
c. 50%
d. 100%


ANS: D

4. When P = -2, the optimal markup on cost is:
a. 100%
b. 67%
c. 50%
d. 33%


ANS: A

5. When P = -1, the optimal markup on price is:
a. 100%
b. 67%
c. 50%
d. 33%


ANS: A

6. During peak periods:
a. incremental costs are relevant for pricing purposes.
b. fully allocated costs are relevant for pricing purposes.
c. facilities are underutilized.
d. expansion is not required to further increase production.


ANS: B

7. A by-product:
a. has MR = 0.
b. results from an increase in the production of some other output.
c. has MC = MCQ.
d. is identified in terms of its excess production.


ANS: B

8. When transferred products can be sold in perfectly competitive external markets, the optimal transfer price is the:
a. external market price.
b. marginal revenue of the transferred-to (buying) division.
c. marginal revenue in the output market.
d. marginal cost of the transferring (selling) division.


ANS: A

9. Consumers' surplus represents:
a. total revenues.
b. total revenues less total costs.
c. the excess of revenues above and beyond the cost of output to producers.
d. the value of output to consumers above and beyond the amount paid to producers.


ANS: D

10. If a firm charges a price of $6 for a product with a cost of $4, the markup on cost equals:
a. 67%
b. 33%
c. 150%
d. 50%


ANS: D

11. If a firm charges a price of $5 for a product with a cost of $2, the markup on price equals:
a. 60%
b. 150%
c. 250%
d. 40%


ANS: A

12. Profit margin equals:
a. marginal cost minus marginal revenue.
b. average cost minus average revenue.
c. average cost minus average variable cost.
d. price minus cost.


ANS: D

13. The optimal markup on price will fall following an increase in:
a. cost.
b. revenue.
c. the price elasticity of demand.
d. price.


ANS: C

14. When engaging in short-run incremental analysis, managers should ignore:
a. fixed costs.
b. implicit costs.
c. explicit costs.
d. effects on the costs of already existing products.


ANS: A

15. Consumers' surplus is:
a. the costs consumers would have to pay to produce a product minus the amount paid to sellers.
b. the consumer's budget minus total expenditures.
c. the value of a good to consumers minus the amount paid sellers.
d. quantity supplied minus quantity demanded.


ANS: C

16. With price discrimination, higher prices are charged when:
a. the price elasticity of demand is high.
b. the price elasticity of demand is low.
c. the cross-price elasticity of demand is high.
d. the cross-price elasticity of demand is low.


ANS: B

17. Price discrimination exists when:
a. costs vary among customers.
b. markups vary among customers.
c. markups are constant among customers.
d. prices vary among customers.


ANS: B

18. Successful price discrimination requires:
a. the ability to prevent transfers among customers in different submarkets.
b. inelastic demand in each submarket.
c. constant marginal costs.
d. identical price elasticities among submarkets.


ANS: A

19. A firm supplying a single product to two distinct submarkets will maximizes profits by equating:
a. average revenue in each market to average cost.
b. average revenue in each market to marginal cost.
c. marginal revenue in each market to marginal cost.
d. price in each market to marginal cost.


ANS: C

20. When products A and B are produced in fixed proportions, profits will be maximized when marginal cost:
a. equals marginal revenue of B.
b. of B equals zero.
c. equals marginal revenue of A plus B.
d. equals marginal revenue of A.


ANS: C

21. If P = -3, the optimal markup on price is:
a. 33%
b. 50%
c. 300%
d. 25%


ANS: A

22. If P = -3, the optimal markup on cost is:
a. 33%
b. 50%
c. 300%
d. 25%


ANS: B

23. If the optimal markup on price is 50%, the optimal markup on cost is:
a. 100%
b. 75%
c. 50%
d. 25%


ANS: A

24. If the optimal markup on cost is 25%, the optimal markup on price is:
a. 20%
b. 25%
c. 50%
d. 100%


ANS: A

25. Price discrimination exists when:
a. prices are set according to the price elasticity of demand.
b. markups differ.
c. prices differ.
d. costs differ.


ANS: B


0/5000
Από: -
Για: -
Αποτελέσματα (Ελληνικά) 1: [Αντίγραφο]
Αντιγραφή!
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΈΣ ΠΡΑΚΤΙΚΈΣΠΟΛΛΑΠΛΉΣ ΕΠΙΛΟΓΉΣ 1. η ανταγωνιστική αγορά τιμολόγηση κανόνα-του-thumb για μεγιστοποίηση του κέρδους είναι να ορίσετε:α. κ. = MCβ. κ. = MC / [1 + (1/P)]γ. P = MC / [1 + (1/P)]δ. MC = MR / [1 + (1/P)]ANS: A 2. ένα 50% περιθώριο κέρδους στο κόστος είναι ισοδύναμο με ένα περιθώριο κέρδους στην τιμή των:α. 25%β. 33%γ. 50%δ. 100%ANS: Β 3. μια σήμανση 50% την τιμή ισοδυναμεί με ένα περιθώριο κέρδους στο κόστος της:α. 25%β. 33%γ. 50%δ. 100%ANS: D 4. όταν P = -2, το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στο κόστος είναι:α. 100%β. 67%γ. 50%δ. 33%ANS: A 5. όταν P = -1, είναι η βέλτιστη σήμανση στην τιμή:α. 100%β. 67%γ. 50%δ. 33%ANS: A 6. κατά τις περιόδους αιχμής:α. επιπρόσθετα έξοδα αφορούν τιμολόγηση σκοπούς.β. κατανέμει πλήρως το κόστος είναι σχετικό για τιμολόγηση σκοπούς.γ. εγκαταστάσεις είναι υποχρησιμοποιούνται.δ. επέκταση δεν απαιτείται να αυξηθεί περαιτέρω η παραγωγή.ANS: Β 7. ένα υποπροϊόν:α. έχει κ. = 0.β. αποτελέσματα από μια αύξηση στην παραγωγή κάποια άλλα.γ. έχει MC = MCQ.δ. προσδιορίζεται όσον αφορά την πλεονάζουσα παραγωγή.ANS: Β 8. όταν τα μεταφερόμενα προϊόντα μπορούν να πωληθούν σε απόλυτα ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, η βέλτιστη μεταφορά τιμή είναι το:α. εξωτερικές τιμή αγοράς.β. οριακά έσοδα του μεταφέρονται σε (αγορά) τμήματος.γ. οριακά έσοδα στην αγορά παραγωγής.δ. οριακό κόστος του τμήματος της εισφέρουσας (πώλησης).ANS: A 9. καταναλωτών πλεόνασμα αντιπροσωπεύει:α. σύνολο εσόδων.β. τα συνολικά έσοδα μείον τις συνολικές δαπάνες.γ. το πλεόνασμα των εσόδων πάνω και πέρα από το κόστος της παραγωγής στους παραγωγούς.δ. η αξία της παραγωγής στους καταναλωτές πέρα από το ποσό που καταβάλλεται στον παραγωγό.ANS: D 10. Αν μια εταιρεία χρεώνει μια τιμή των $6 για ένα προϊόν με κόστος $4, το περιθώριο κέρδους στο κόστος ισούται με:α. 67%β. 33%γ. 150%δ. 50%ANS: D 11. Αν μια εταιρεία χρεώνει μια τιμή των $5 για ένα προϊόν με κόστος $2, ισοδυναμεί με το περιθώριο κέρδους επί τιμής:α. 60%b. 150%γ. 250%δ. 40%ANS: A 12. το περιθώριο κέρδους ισούται με:α. οριακό κόστος μείον οριακά έσοδα.β. μέσου κόστους μείον το μέσο όρο των εσόδων.γ. το μέσο κόστος μείον το μέσο μεταβλητό κόστος.δ. τιμή μείον κόστος.ANS: D 13. το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στην τιμή θα πέσει μετά από αύξηση της:α. κόστος.β. έσοδα.γ. την ελαστικότητα τιμής της ζήτησης.δ. τιμή.ANS: C 14. όταν εμπλοκή σε στοιχειώδη ανάλυση βραχυπρόθεσμα, διαχειριστές πρέπει να αγνοήσουμε:α. πάγια έξοδα.β. έμμεσο κόστος.γ. ρητή κόστος.δ. συνέπειες για το κόστος των ήδη υπαρχόντων προϊόντων.ANS: A 15. καταναλωτών πλεόνασμα είναι:α. οι καταναλωτές δαπάνες θα έπρεπε να πληρώσει για την παραγωγή ενός προϊόντος, μείον το ποσό που καταβάλλεται στους πωλητές.β. προϋπολογισμού ενός καταναλωτή, μείον τις συνολικές δαπάνες.γ. η αξία ενός αγαθού για τους καταναλωτές, μείον το ποσό καταβληθεί πωλητές.δ. ποσότητα παρέχονται μείον την ποσότητα που απαιτείται.ANS: C 16. με διάκριση τιμών, υψηλότερες τιμές χρεώνονται όταν:α. η τιμή ελαστικότητα ζήτησης είναι υψηλή.β. η ελαστικότητα ζήτησης τιμή είναι χαμηλή.γ. το σταυρό-τιμή ελαστικότητα ζήτησης είναι υψηλή.δ. το σταυρό-τιμή ελαστικότητα ζήτησης είναι χαμηλή.ANS: Β 17. τιμή διάκριση υπάρχει όταν:α. δαπάνες ποικίλλουν μεταξύ των πελατών.β. σημειώσεις διαφέρουν μεταξύ τους πελάτες.γ. προσαυξήσεις για τη διαμόρφωση είναι σταθερά μεταξύ τους πελάτες.δ. τιμές ποικίλλουν μεταξύ των πελατών.ANS: Β 18. επιτυχής τιμή των διακρίσεων απαιτεί:α. τη δυνατότητα να εμποδίζουν τη μεταφορά στους πελάτες σε διαφορετικές υποαγορών.β. ανελαστική ζήτηση σε κάθε υποαγορές.γ. σταθερή οριακού κόστους.δ. ελαστικότητες ίδια τιμή μεταξύ υποαγορών.ANS: A 19. μια σταθερή παροχή ένα μεμονωμένο προϊόν δύο διακριτές υποαγορές θα μεγιστοποιεί τα κέρδη με την εξίσωση:α. τα μέσα έσοδα σε κάθε αγορά σε μέσο κόστος.β. τα μέσα έσοδα σε κάθε αγορά σε οριακό κόστος.γ. οριακά έσοδα σε κάθε αγορά σε οριακό κόστος.δ. τιμή σε κάθε αγορά σε οριακό κόστος.ANS: C 20. Όταν προϊόντα Α και Β που παράγονται σε προκαθορισμένη αναλογία, κέρδη θα μεγιστοποιείται όταν το οριακό κόστος:α. ισούται με το οριακό έσοδα του β.β. β ισούται με μηδέν.γ. ισούται με το οριακό έσοδα του συν β.δ. ισούται με το οριακό έσοδα του α.ANS: C 21. αν P = -3, το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στην τιμή είναι:α. 33%β. 50%γ. 300%δ. 25%ANS: A 22. αν P = -3, το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στο κόστος είναι:α. 33%β. 50%γ. 300%δ. 25%ANS: Β 23. αν το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στην τιμή είναι 50%, το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στο κόστος είναι:α. 100%β. 75%γ. 50%δ. 25%ANS: A 24. αν το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στο κόστος είναι 25%, το βέλτιστο περιθώριο κέρδους στην τιμή είναι:α. 20%β. 25%γ. 50%δ. 100%ANS: A 25. τιμή διάκριση υπάρχει όταν:α. τιμές καθορίζονται σύμφωνα με την ελαστικότητα τιμής της ζήτησης.β. σημειώσεις διαφέρουν.γ. τιμές διαφέρουν.δ. δαπάνες είναι πολύ διαφορετικές.ANS: Β
Μεταφράζονται, παρακαλώ περιμένετε..
Αποτελέσματα (Ελληνικά) 2:[Αντίγραφο]
Αντιγραφή!
Τιμολογιακές πρακτικές πολλαπλής επιλογής 1. Ο κανόνας-of-thumb ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς για μεγιστοποίηση του κέρδους είναι να ρυθμίσετε: α. MR = MC β. MR = MC / [1 + (1 / P)] γ. P = MC / [1 + (1 / P)] δ. MC = MR / [1 + (1 / P)] ANS: Α 2. Μια σήμανσης 50% στο κόστος ισοδυναμεί με σήμανση στην τιμή των: α. 25% β. 33% γ. 50% δ. 100% ANS: Β 3. Μια σήμανσης 50% στην τιμή ισοδυναμεί με σήμανση για το κόστος της: α. 25% β. 33% γ. 50% δ. 100% ANS: D 4. Όταν P = -2, η βέλτιστη σήμανσης στο κόστος είναι: α. 100% β. 67% γ. 50% δ. 33% ANS: Α 5. Όταν P = -1, η βέλτιστη σήμανσης για την τιμή είναι: α. 100% β. 67% γ. 50% δ. 33% ANS: Α 6. Κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής: α. οριακό κόστος είναι σημαντικές για τους σκοπούς της τιμολόγησης. β. πλήρως κατανεμηθεί το κόστος είναι σημαντικές για τους σκοπούς της τιμολόγησης. γ. Οι εγκαταστάσεις υποχρησιμοποιούνται. δ. επέκταση δεν απαιτείται για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής. ANS: Β 7. Ένα υποπροϊόν: α. έχει MR = 0. β. τα αποτελέσματα από την αύξηση της παραγωγής κάποιας άλλης εξόδου. c. έχει MC = MCQ. δ. προσδιορίζεται από την άποψη της πλεονασματικής παραγωγής της. ANS: Β 8. Όταν μεταφέρονται προϊόντα μπορούν να πωλούνται σε τέλεια ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, η βέλτιστη τιμή μεταφοράς είναι η: α. εξωτερική τιμή της αγοράς. β. οριακό έσοδο του μεταφέρθηκαν στη (αγορά) διαίρεση. γ. οριακό έσοδο στην αγορά εξόδου. δ. . οριακό κόστος της μεταφοράς (πώληση) διαίρεση ANS: Α 9. Πλεόνασμα των καταναλωτών αποτελεί: α. συνολικών εσόδων. β. τα συνολικά έσοδα μείον το συνολικό κόστος. γ. το πλεόνασμα των εσόδων πάνω και πέρα από το κόστος παραγωγής για τους παραγωγούς. δ. η αξία της παραγωγής στους καταναλωτές πέρα και πάνω από το ποσό που καταβάλλεται στους παραγωγούς. ANS: D 10. Αν μια επιχείρηση χρεώνει τιμή των $ 6 για ένα προϊόν με κόστος $ 4, το περιθώριο κέρδους στο κόστος ισούται με: α. 67% β. 33% γ. 150% δ. 50% ANS: D 11. Αν μια επιχείρηση χρεώνει τιμή των $ 5 για ένα προϊόν με κόστος $ 2, το περιθώριο κέρδους στην τιμή ισούται με: α. 60% β. 150% γ. 250% δ. 40% ANS: Α 12. Το περιθώριο κέρδους ισούται με: α. οριακό κόστος μείον το οριακό έσοδο. β. μέσο κόστος μείον το μέσο έσοδο. γ. μέσο κόστος μείον το μέσο μεταβλητό κόστος. δ. κόστος μείον τιμή. ANS: D 13. Η βέλτιστη σήμανσης για την τιμή θα πέσει μετά από μια αύξηση σε: α. κόστος. β. εσόδων. γ. η ελαστικότητα της ζήτησης. δ. . Τιμή ANS: C 14. Σε περίπτωση πρόσληψης σε βραχυχρόνια στοιχειώδη ανάλυση, οι διαχειριστές θα πρέπει να αγνοήσουμε: α. πάγια έξοδα. β. έμμεσο κόστος. γ. ρητή κόστος. δ. συνέπειες στο κόστος των ήδη υπαρχόντων προϊόντων. ANS: Α 15. Πλεόνασμα των καταναλωτών είναι: α. οι δαπάνες των καταναλωτών θα πρέπει να πληρώσει για την παραγωγή ενός προϊόντος, μείον το ποσό που καταβάλλεται στους πωλητές. β. προϋπολογισμός μείον τις συνολικές δαπάνες. του καταναλωτή γ. η τιμή ενός αγαθού προς τους καταναλωτές μείον το ποσό που καταβλήθηκε πωλητές. δ. ποσότητα που παραδόθηκε μείον ζητούμενη ποσότητα. ANS: C 16. Με την εφαρμογή διακρίσεων στις τιμές, οι υψηλότερες τιμές που χρεώνονται όταν: α. η ελαστικότητα της ζήτησης είναι υψηλή. β. η ελαστικότητα της ζήτησης είναι χαμηλή. γ. η σταυροειδής ελαστικότητα της ζήτησης είναι υψηλή. δ. η σταυροειδής ελαστικότητα της ζήτησης είναι χαμηλή. ANS: Β 17. Διακρίσεις Τιμή υπάρχει όταν: α. η χρέωση ποικίλλει μεταξύ των πελατών. β. προσαυξήσεις για τη διαμόρφωση ποικίλλουν μεταξύ των πελατών. γ. οι προσαυξήσεις είναι σταθερά μεταξύ των πελατών. δ. οι τιμές ποικίλλουν μεταξύ των πελατών. ANS: Β 18. Η επιτυχής διάκριση τιμών απαιτεί: α. η δυνατότητα να αποφευχθούν οι μεταφορές μεταξύ των πελατών σε διαφορετικές επιμέρους αγορές. β. ανελαστική ζήτηση σε κάθε τμήμα της αγοράς. γ. σταθερό οριακό κόστος. δ. πανομοιότυπα ελαστικότητες τιμής μεταξύ των επιμέρους αγορές. ANS: Α 19. Μια επιχείρηση που πωλεί ένα προϊόν σε δύο διαφορετικές επιμέρους αγορές θα μεγιστοποιεί τα κέρδη από την εξίσωση: α. ο μέσος όρος εσόδων σε κάθε αγορά με το μέσο κόστος. β. ο μέσος όρος εσόδων σε κάθε αγορά σε οριακό κόστος. γ. το οριακό έσοδο σε κάθε αγορά με το περιθωριακό κόστος. δ. τιμή σε κάθε αγορά με το περιθωριακό κόστος. ANS: C 20. Όταν τα προϊόντα Α και Β παράγονται σε σταθερές αναλογίες, τα κέρδη θα πρέπει να μεγιστοποιείται όταν το οριακό κόστος: α. ισούται με το οριακό έσοδο του Β β. Β ισούται με μηδέν. γ. ισούται με το οριακό έσοδο του Α συν Β δ. ισούται με το οριακό έσοδο του Α ANS: C 21. Αν P = -3, η βέλτιστη σήμανσης για την τιμή είναι: α. 33% β. 50% C. 300% δ. 25% ANS: Α 22. Αν P = -3, η βέλτιστη σήμανσης στο κόστος είναι: α. 33% β. 50% C. 300% δ. 25% ANS: Β 23. Εάν η βέλτιστη σήμανσης στην τιμή είναι 50%, η βέλτιστη σήμανσης στο κόστος είναι: α. 100% β. 75% γ. 50% δ. 25% ANS: Α 24. Εάν η βέλτιστη σήμανσης στο κόστος είναι 25%, η βέλτιστη σήμανσης επί τιμή είναι: α. 20% β. 25% γ. 50% δ. 100% ANS: Α 25. Διακρίσεις Τιμή υπάρχει όταν: α. Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την ελαστικότητα της ζήτησης. β. προσαυξήσεις για τη διαμόρφωση διαφέρουν. γ. οι τιμές διαφέρουν. δ. το κόστος διαφέρουν. ANS: Β





































































































































































































































Μεταφράζονται, παρακαλώ περιμένετε..
 
Άλλες γλώσσες
η υποστήριξη εργαλείο μετάφρασης: Klingon, Ίγκμπο, Όντια (Ορίγια), Αγγλικά, Αζερμπαϊτζανικά, Αλβανικά, Αμχαρικά, Αναγνώριση γλώσσας, Αραβικά, Αρμενικά, Αφρικάανς, Βασκικά, Βεγγαλική, Βιετναμεζικά, Βιρμανικά, Βοσνιακά, Βουλγαρικά, Γίντις, Γαελικά Σκοτίας, Γαλικιακά, Γαλλικά, Γερμανικά, Γεωργιανά, Γιορούμπα, Γκουτζαρατικά, Δανικά, Εβραϊκά, Ελληνικά, Εσθονικά, Εσπεράντο, Ζουλού, Ζόσα, Ιαπωνικά, Ινδονησιακά, Ιρλανδικά, Ισλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Καζακστανικά, Κανάντα, Καταλανικά, Κινέζικα, Κινεζικά (Πα), Κινιαρουάντα, Κιργιζιανά, Κορεατικά, Κορσικανικά, Κουρδικά, Κρεόλ Αϊτής, Κροατικά, Λάο, Λατινικά, Λετονικά, Λευκορωσικά, Λιθουανικά, Λουξεμβουργιανά, Μαλέι, Μαλαγάσι, Μαλαγιάλαμ, Μαλτεζικά, Μαορί, Μαραθικά, Μογγολικά, Νεπαλικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουαλικά, Ουγγρικά, Ουζμπεκικά, Ουιγούρ, Ουκρανικά, Ουρντού, Πάστο, Παντζάμπι, Περσικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Σίντι, Σαμοανικά, Σεμπουάνο, Σερβικά, Σεσότο, Σινχάλα, Σλαβομακεδονικά, Σλοβακικά, Σλοβενικά, Σομαλικά, Σουαχίλι, Σουηδικά, Σούντα, Σόνα, Ταζικιστανικά, Ταμίλ, Ταταρικά, Ταϊλανδεζικά, Τελούγκου, Τζαβανεζικά, Τούρκικα, Τσεχικά, Τσιτσέουα, Φιλιπινεζικά, Φινλανδικά, Φριζιανά, Χάουσα, Χίντι, Χαβαϊκά, Χμερ, Χμονγκ, τουρκμενικά, γλώσσα της μετάφρασης.

Copyright ©2025 I Love Translation. All reserved.

E-mail: